ANA SAYFA   İLETİŞİM   WEBMAIL   SİTE HARİTASI   ARAMA   BELGE KONTROL   ÜYE GİRİŞİ TMMOB

İMO ANA SAYFA
Üye İşlemleri Tescilli İşyerleri Kongre Sempozyum Çalıştay Programı GENÇ-İMO Sıkça Sorulan Sorular

16 HAZİRAN 2025, PAZARTESİ   

18

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 19 ARALIK ETKİNLİKLERİ

    Yayına Giriş Tarihi: 23.12.2024 00:00   Güncellenme Zamanı: 30.12.2024 09:50:13  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 27.12.2024 10:45:37

 
İstanbul
 
 
Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği 2020 Yöntem 1 ve Yöntem 2.1 Açıklamalı Uygulamalı Seminer Yapıldı
 
İMO İstanbul Şubesi tarafından Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında düzenlenen "TKDY 2020 Yöntem 1 ve Yöntem 2.1 Açıklamalı Uygulama" başlıklı seminer 9 Aralık 2024 tarihinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleşti.
 
Moderatörlüğü Araş. Gör. Feyza Gül AKTAŞ tarafından gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Dr. Mehmet DOĞU katıldı. Seminerde Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği (2020) içinde geçen birinci aşama hesap yöntem 1 sap2000 üzerinden, ikinci aşama tasarım ve değerlendirme esaslarından en yaygın olanı Yöntem 2.1 (karma yöntem) aynı şekilde sap2000 üzerinden açıklamalı bilgiler aktarıldı. Seminer sonunda katılımcıların sorularına yanıt verildi.
Seminerin tekrarını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz; https://imosem.imo.org.tr/v/tkdy-2020-yontem-1-ve-yontem-21-aciklamali-uygulama
 
Geçmişten Günümüze Beton Teknolojisi  
 
İMO İstanbul Şubesinin İnşaat Mühendisleri Odası 70. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Geçmişten Günümüze Beton Teknolojisi başlıklı seminer 11 Aralık 2024 tarihinde Şubenin Harun Karadeniz Konferans Salonu`nda gerçekleşti. Konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Ali TAŞDEMİR`İN katıldığı seminer Şube Başkanı Sinem KOLGU`nun açılış konuşmasıyla başladı.
 
Seminerde, Taze Betondan Beklenen Ana Nitelikler, Sertleşmiş Beton, Çimento Esaslı Kompozitlerin Sınıflandırılması, Kendiliğinden Yerleşen Betonlar, Geçmişten Günümüze Lifli Betonların Evrimi, Betonda; Karma (Hibrit) Lif Kullanmanın Amacı, Bileşik Kaplar Yöntemi Kullanarak ÇTDB İle Onarımı konuları üzerine bilgilendirmeler yapıldı.
 
 
Cephe Sistemlerinde Ankraj Ve Ankraj Plakası Tasarımı Semineri Yapıldı
İMO İstanbul Şubesi tarafından Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında düzenlenen "Cephe Sistemlerinde Ankraj ve Ankraj Plakası Tasarımı" başlıklı seminer 12 Aralık 2024 tarihinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleşti. Moderatörlüğü Araş. Gör. Yasin KALKAN tarafından gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak İnş. Yük. Müh. Cem ÖZCAN katıldı.
 
Seminerde cephe sistemlerine etkiyen temel yüklerin tanımı ve yük birleşimleri, cephe sistemlerine etkiyen rüzgar yüklerine (TS EN 1991-1-4) genel bakış, cephe sistemlerine etkiyen deprem yüklerinin ASCE 7-22 ve TBDY 2018 kapsamında değerlendirilmesi, ankraj plakalarının sonlu elemanlar metodu (FEM) ile irdelenmesi, ankraj elemanı tasarımının irledenmesi, slot delikli plakaların yatay yükler altındaki davranışı ve yenilikçi çözüm önerisi ile ilgili bilgiler aktarıldı. Seminer sonunda katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Seminerin tekrarını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz; 
https://imosem.imo.org.tr/v/cephe-sistemlerinde-ankraj-ve-ankraj-plakasi-tasarimi 
 
 
Ritim Atölyesi
 
Odamızın 70. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hakan Musluoğlu ile Ritim Atölyesi 13 Aralık 2024 tarihinde Şube Fuaye katında gerçekleşti.
 
Meslekte 25. Yıl Onur Belgesi Töreni
İMO İstanbul Şubesinin, Odamızın 70. Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Meslekte 25. Yıl Onur Belgesi Töreni 19 Aralık 2024 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda gerçekleşti.  Tören öncesi yapılan karşılama kokteyli sonrası törene başlandı. Sunuculuğunu meslektaşımız İstanbul Şube Sekreter Yardımcısı Funda Kılınç SUVAKÇI`nın yaptığı tören, İMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sinem KOLGU`nun açılış konuşmasıyla başladı.
 
İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret SUNA ise konuşmasında, meslekte 25 yılını dolduran meslektaşlarımızın, 25 yılda yaptıkları özverili çalışmalara ve topluma sundukları katkılara, meslek sorumluluğu ile toplumu önemli ölçüde ileriye taşıdıklarına ve genç meslektaşlara rehber olduklarına işaret etti.  "İçinde bulunduğumuz coğrafyada, doğal afetlere karşı dayanıklı yapılar inşa etmek, mesleğimizin temel önceliklerinden biridir. Bu bağlamda sizlerin bilgi ve deneyimleri, toplumu daha güvenli yarınlara taşıma amacıyla ortaya koyulan çabaların vazgeçilmez bir parçasıdır." diyen SUNA, "Gelecek nesillere aktardığınız bilgi ve deneyimler, mesleğimizin gelecekte de ön saflarda yer almasını sağlayacaktır." sözleriyle konuşmasını tamamladı. 
 
İMO Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna`nın konuşması için tıklayınız
 
Açılış konuşmalarının ardından törende 25. Yılını dolduran üyelerin belge törenine geçilerek, 1999 mezunu meslekte 25 yılını dolduran meslektaşlarımıza onur belgeleri takdim edildi.
 
Meslekte 40, 50, 60, 70 Yıl Plaket ve Onur Belgesi Töreni
Odamızın geleneksel etkinliklerinden olan, Meslekte 40, 50, 60 ve 70 yılını dolduran üyelerimize yönelik İMO İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Plaket ve Onur Belgesi töreni 19 Aralık 2024 tarihinde Harbiye, Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda gerçekleşti. 
 
Açılış konuşması İMO İstanbul Şube Başkanı Sinem KOLGU tarafından gerçekleştirildi. Törene İMO Yönetim Kurulu Başkanı Nusret SUNA da katıldı.
İMO Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna`nın konuşması için tıklayınız
 
Mühendisin Yemin Töreni ve Söyleşi Etkinliği
 
İMO İstanbul Şubesi tarafından Odamızın 70. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Mühendisin Yemin Töreni ve Söyleşi etkinliği Şube Harun Karadeniz Konferans Salonu`nda yapıldı. Her yıl yeni mezun, Odaya yeni kayıt yaptırmış olan üyelerimiz için düzenlenen Yemin Töreni Şube Başkanı Sinem KOLGU`nun açılış konuşmasıyla başladı.
 
İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İLKİ`nin katıldığı söyleşide genç inşaat mühendisi üyelerimize yemin ettirdi. Ardından genç üyelerimize hediyeleri ve rozetleri takdim edildi.   
 
Patlamaya Dayanıklı Güvenli Tasarım – Kasıtlı Patlamalar İçin Tehdit Analizleri Semineri
 
İMO İstanbul Şubesi tarafından Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında düzenlenen "Patlamaya Dayanıklı Güvenli Tasarım – Kasıtlı Patlamalar için Tehdit Analizleri" başlıklı seminer 23 Aralık 2024 tarihinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleşti.
 
Moderatörlüğü Araş. Gör. Feyza Gül AKTAŞ tarafından gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali SARI katıldı. Seminerde patlamaya dayanıklı yapısal tasarımın genel ilkeleri, kasıtlı patlamalar için tehdit analizleri, devlet ve yüksek binalar için progressive collapse analizi, endüstriyel tesislerdeki yapıların (binalar, depolama tankları, boru hatları vb.) patlama davranışları patlama ve darbe etkisi altında güçlendirme yöntemleri, yeraltı tesisleri, sığınaklar ve nükleer santrallerin roket veya darbe etkisi altında tasarımı, kasıtlı patlama tehditleri altında hızlı güçlendirme teknikleri, mühimmat üretim ve depolama tesislerinin güvenli tasarımında dikkat edilmesi gereken unsurlar ile ilgili bilgiler aktarıldı. Seminer sonunda katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Seminerin tekrarını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz;
https://imosem.imo.org.tr/v/patlamaya-dayanikli-guvenli-tasarim-kasitli-patlamalar-icin-tehdit-analizleri-prof-dr-ali-sari
 
Ahşap Yapılarda Birleşimlerin Tasarım Esasları Semineri Yapıldı
İMO İstanbul Şubesi tarafından Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında düzenlenen "Ahşap Yapılarda Birleşimlerin Tasarım Esasları" başlıklı seminer 26 Aralık 2024 tarihinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleşti. Moderatörlüğü Araş. Gör. Yasin KALKAN tarafından gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak İnş. Müh. Niyazi PARLAR katıldı. Seminerde 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak "Ahşap Binaların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik" kurallarına uygun olarak Ahşap Birleşimlerin tasarımına örneklerle desteklenerek bir giriş yapıldı. Seminer sonunda katılımcıların sorularına yanıt verildi.

Seminerin tekrarını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz;
https://imosem.imo.org.tr/v/ahsap-yapilarda-birlesimlerin-tasarim-esaslari-ins-muh-niyazi-parlar

 


Okunma Sayısı: 64

Tüm e-Bülten Haberleri »

Sayfayı Yazdır

   

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
NECATİBEY CADDESİ NO:57 KIZILAY-ANKARA
TEL : +90 312 294 30 00   FAKS : +90 312 294 30 88
e-POSTA : imo@imo.org.tr