ANA SAYFA   İLETİŞİM   WEBMAIL   SİTE HARİTASI   ARAMA   BELGE KONTROL   ÜYE GİRİŞİ TMMOB

İMO ANA SAYFA
Üye İşlemleri Tescilli İşyerleri Kongre Sempozyum Çalıştay Programı GENÇ-İMO Sıkça Sorulan Sorular

20 OCAK 2025, PAZARTESİ   

3

ANTALYA`NIN DEPREMSELLİĞİ PANELİ

    Yayına Giriş Tarihi: 31.12.2012   Güncellenme Zamanı: 31.12.2012 10:35:19  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 31.12.2012 10:34:11

İMO Antalya Şubesi, `Mühendislik Haftası Etkinlikleri` kapsamında `Antalya’nın Depremselliği, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı` konulu konferans düzenledi.

Antalya`nın depremselliği paneli

İMO Antalya Şubesi, "Mühendislik Haftası Etkinlikleri" kapsamında "Antalya`nın Depremselliği, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı" konulu konferans düzenledi. İMO Antalya Şubesi Atatürk Konferans Salonu`nda, 21 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilen konferansa, konuşmacı olarak, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`ndan Savaş Altıok ve Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu katıldı.

Antalya`nın depremselliği ile ilgili güncel bilgiler aktaran Savaş Altıok, Antalya`da yer hareketlerini izleyen 4 tane zayıf, 11 tane de kuvvetli yer hareketi istasyonu bulunduğunu söyledi. Antalya`nın 1996 yılı öncesi deprem risk bölgeleri haritasındaki 4. derece risk bölgesi yerinin, yapılan bilimsel çalışmalar ve ölçümlemeler sonucu 2. derece risk bölgesi olarak güncellendiğini kaydeden Altıok, 7 şiddetinde meydana gelebilecek olası bir depremde Antalya`nın karşılaşabileceği Tsunami tehlikesinin boyutlarını tahmin edebilmek için senaryo oluşturduklarını belirtti. Altıok yapılan değerlendirmeler sonucu Antalya için ciddi bir Tsunami tehlikesi bulunmadığını tespit ettiklerini vurguladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Murat Nurlu ise, Türkiye`nin 5 farklı tektonik yapı üzerinde kurulu olması nedeniyle, topraklarının %96`sının deprem riskleri altında bulunduğunu, bu nedenle de her an depreme hazırlı olmak ve depremle yaşamaya alışmak gerektiğini kaydetti. Nurlu, Türkiye`de ulusal ölçekte yüksek yapılarla ilgili bir yönetmeliğin bulunmadığını ancak yüksek yapıların yaygın bir şekilde yapıldığına dikkat çekerek, "Deprem Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmeliğin" revizyon çalışmalarının sürdürüldüğünü ve söz konusu Yönetmeliğin yüksek yapılarla ilgili bölümünün bir yıl içinde yayınlanabileceğini belirtti. Nurlu, revizyon çalışmaları sonucunda deprem bölgeleri haritasında yapılabilecek değişikliklerin de önümüzdeki yıl içinde biteceğini kaydetti.

Soru cevap bölümüyle tamamlanan konferansın sonunda İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Dr. Murat Nurlu ve Savaş Altıok`a "Teşekkür Belgesi" verdi.


Okunma Sayısı: 456

Tüm e-Bülten Haberleri »

Sayfayı Yazdır

   

Key Yazılım Çözümleri A.Ş.

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
NECATİBEY CADDESİ NO:57 KIZILAY-ANKARA
TEL : +90 312 294 30 00   FAKS : +90 312 294 30 88
e-POSTA : imo@imo.org.tr